søndag 31. oktober 2010

Sybord makeover

Nå er jeg ferdig med sybordet mitt! Det har fått 3 strøk med rosamaling og gaselletapet på langsidene!



Sybordet har fått plass i en krok i gangen. Det er ikke mye annet vi kan ha stående i gangen vår, i og med at den har dører på hver av de fire sidene.

I den store kurven oppbevares skjerf, votter og ullgensere og i en lille, tøfler.



Synes resultatet ble bra jeg:)
Lurer du på hvordan sybordet så ut før, kan du se her.

torsdag 28. oktober 2010

Award!

Jeg har fått min første award! En Beautiful Blogger sådan, fra søte Mollie:) Tusen takk!! Ble helt varm om hjertet her:)

Jeg tar selvfølgelig oppgavene som hører med meget alvorlig!
- Her er 7 ting du ikke visste om meg:

1. Jeg var 4 år da jeg ble storesøster for første gang, og ble veldig lei meg og sjalu. Den vonde følelsen slet jeg med i mange år, og jeg er livredd for at Jesper skal oppleve det på samme måte når vi en gang får nr. 2.

2. Jeg møtte mannen min på spritfest på Kos i 2002. På guttedoen.

3. Jeg har ikke dårlig samvittighet for å ha Jesper i barnehagen. Jeg har stor tro på barnehage. Men jeg kan innimellom få dårlig samvittighet over at jeg ikke har dårlig samvittighet.

4. Jeg var kjempeforelska i Nick Carter fra Backstreet Boys på ungdomsskolen, og var fast bestemt på å flytte til Florida.

5. Jeg er et veldig følelsesmenneske, og gjør ingenting halvveis sånn sett - når jeg er sint er jeg veldig sint, når jeg er lei meg er jeg fryktelig lei meg og når jeg er glad - ja, da er jeg hoppende glad:)

6. Jeg er absolutt ikke noe arbeidsjern! Jeg gjør det jeg skal på jobb, og mere til, jeg mangler nemlig ikke arbeidsmoral. Men jeg vil aller helst ha ferie hele tida!

7. Jeg vet fortsatt ikke hva jeg vil bli når jeg blir stor.


Jeg vil gjerne gi awarden videre til


(Ja, Mollie du får den tilbake, noe annet ville vært helt feil!)
Disse bloggene har jeg blitt ordentlig glad i og er noen av mine favoritter! Og en av grunnene til at jeg liker de så godt er at JEG BARE VET at jentene bak bloggene er supersøte mennesker! Det kjenner jeg på ordene de skriver og de koselige kommentarene de strør rundt seg med:)

En magisk ullgenser

Jeg elsker denne boka! Den er grunnen til at jeg dro med meg en lammeulls-genser i strl stor mann hjem fra loppis i helga!


Genseren ble tovet på 40 grader og er her i ferd med å bli bukse til lillegutt. Min mamma sin fin-fine hjemmestrikka bukse er mal.
Klipp, klipp - sy, sy!


Og her er go´gutten i sin nye lammeulls-bukse! Ikke så verst sydd av flink husmor-mamma;)



Sånn ser buksa ut uten Jesper oppi, krøllete og fin etter å ha vært i bruk i dag:)

Den ene ullgenserarmen ble til en håndtaksvarmer på barnevogna! Deilig å holde i på vei til barnehagen en tidlig høstmorgen!



Den er festet med borrelås langs hele kanten.



Ikke dårlig med så masse ullvarme for 10 kr!
Ullgensermagi sier jeg bare! For hva annet kan man egentlig kalle det?

(Jeg har planer for andre armen også! Stay tuned!)

tirsdag 26. oktober 2010

Stellebords-krapyl

Da lillegutt ble 1 år var det slutt på å ligge på stellebordet. Han nektet plent, hylskreik og vrei på seg. Så nå steller vi han på gulvet i stua, med fjernkontrollen som distraksjon. De stakkars fjernkontrollene våre henger snart ikke sammen lenger...

Da vi byttet stelleplassen, måtte vi også flytte nødvendig utstyr. Det er greit å ha noen bleier, stelleunderlag og våtservietter i rimelig nærhet, og ikke minst samlet. Vi har brukt en av våre gamle reiseposer til formålet, men den tilfredstilte ikke akkurat mitt estetiske "jeg";) Jeg ble faktisk ganske irritabel av å ha den fremme!!

Men i dag har jeg sydd en stellepose som trygt kan henge i stua! Jeg har faktisk blitt ganske så glad i den allerede:)


Det grønne stoffet er fra en stoffpakke jeg kjøpte av Kaspara, det blå og oransje er dynetrekk jeg har funnet på loppis i løpet av høsten.

Lille mr. j er et stellebords-krapyl og får viljen sin for en gangs skyld!

Å ja, nå glemte jeg nesten "før" bildet! Her er irritasjonsmomentet:

Enda et verdensproblem løst ved symaskinen;) Puh!

mandag 25. oktober 2010

Lysslynge

Vi har en krok i stua vår som sårt trenger litt lys nå som vintermørket faller på!


En fargerik lysslynge som denne fra Housedoctor hadde passet perfekt, men jeg synes 600 kr var litt vel dyrt. Kanskje jeg kan lage mine egne små lampeskjermer på en lysslynge fra ikea...?

Nå skal jeg i gang med å male strøk nr. 2 på sybordet mitt! Forhåpentligvis kan jeg vise fram et ferdig resultat i løpet av uka! Hva slags lim bruker jeg under tapeten forresten? Jeg har bare bruk for litt, så det hadde vært greit å slippe et 10 liters spann med tapetklister!

søndag 24. oktober 2010

2 loppemarked og en risky-business taxitur

I dag har jeg busset rundt i Oslo på loppemarkeder! Og jeg kosa meg:)Vet ikke om det er fordi det har vært fryktelig mange loppemarkeder å velge mellom denne helga, eller om det er fordi det var søndag, men det har vært sparsomt med folk synes jeg. Deilig å slippe å brøyte seg fram!

Det beste loppefunnet mitt denne dagen er absolutt lillegutts nye seng! Vel...den blir ikke hans før han blir litt større gutt - men da er den ihvertfall bankers! Litt maling, og kanskje til og med litt tapet, så blir den superfin! 150 kr måtte jeg gi, men kunne nok fått den enda billigere. Jeg kan bare ikke fordra å prute! Litt pinglete der må jeg innrømme...
I og med at vi ikke har bil, og i mitt tilfelle heller ikke lappen, måtte en drosjebil kjøre meg og senga trygt hjem. Det ble en interessant og litt nervepirrende tur, da vi kjørte hele veien fra Trasop skole og ned til Grønland med døra til bagasjerommet oppe på fullt gap og nødblinklysene på. Ett under at vi ikke ble stoppa og bøtelagt! Men det ordner seg for snille jenter:)



Ellers fant jeg meg et dynetrekk og noen sjarmerende hengere


2 putetrekk


Et babysengesett med broderier


En liten duk


2 større duker med nydelige broderier



og hekla brikker.


Det passet fint å finne denne boka når som det nærmer seg jul! Den er fra 1947 og er herlig nostalgisk.


Mens denne pekeboka er fra 1978 og retrokul!


Fortsatt fin-fin søndagskveld og ha en super uke!

lørdag 23. oktober 2010

Fin lørdag

I dag har Jesper fått sin første frisør-klipp! Håret har blitt for tjukt for kjøkkensaksa;) En milepel er nådd! Derfor måtte selvfølgelig både mamma og pappa være med og bilder måtte knipses. Han var så flink så!


Men litt skeptisk må man jo få lov å være!




Håret ble kort det - litt for kort synes mamma! Men det vokser jo ut igjen! Enn så lenge savner jeg den ene krøllen lillegutt hadde i nakken...

Etter klippen var jeg på loppis på Grunerløkka skole. Som planlagt 2 timer etter åpning. Det resulterte ikke i så mange lopper, men jeg slapp stress og knuffing! En myk start kan man si, før jeg skal kaste meg uti det igjen i morra!


Den oransje rådyret i plast ble mitt for 5 kr, det var så stygg-fint der det stod at jeg bare måtte ha det:) Det andre rådyret er fra kremmerhuset, også kjøpt i dag, for litt mer enn en femmer...


Jeg ble også en bok rikere på loppisen - fant "Puttes eventyr i blåbærskogen" av Elsa Beskow.


Nå skal vi voksne sette oss ned med ost og kjeks og vin! Jesper koste seg tidligere i kveld med en liten skål med musli og rosiner som lørdagsgodt! Det blir spennende å se hvor lenge vi kan fortsette å lure han sånn:) Generelt høy kosefaktor i heimen denne helgen - vi turnusarbeidende småbarnsforeldre vet å sette pris på litt fritid sammen:)

Fin lørdagskveld til du som er innom!

fredag 22. oktober 2010

Årets siste(?) bursdagsgave!

Fredagsplanen om å fly avgårde med ballongene til et sted ved havet ble utsatt, da jeg endelig fikk ånden over meg og vasket leiligheten!


Imellom støvtørking, støvsuging og gulvvasking fikk jeg knipset noen bilder av siste bursdagsgaven fra mannen! Ting og tang fra Tamo - I love it!

Klyper formet som pærer - 1 for hver ukedag og et hjerte, klistremerker, artige kort og eple-teip!


Det er så gøy med sånne smågaver!! Kjenner jeg blir glad helt ut i lillefingeren:)
Takk kjære mannen min:)

I kveld skal vi innta sofaen, tenne noen lys, spise sjokoladepudding og kose oss med henholdsvis interiørblader og politiblader. Det er sjelden jeg får gjort noe annet enn å skummet igjennom dem, men nå skal jeg gå litt grundigere til verks! Tenk om jeg har gått glipp av noe smart eller superfint! Skrekk og gru!!



Forhåpentlig sover gullungen til oppdraget er utført!

I morgen har jeg tenkt til å våge meg ut på Oslo-loppemarked igjen...! Det var ikke vellykket forrige gang - heller litt avskrekkende - så jeg fatter mot her jeg sitter! Tror jeg drøyer det til litt utpå dagen, så jeg i det minste slipper å bli brøytet ned! Det er ihvertfall mange loppiser å velge mellom! Noen som har noen tips om hvilket jeg bør gå for?

Ha en super-koselig fredagskveld!

onsdag 20. oktober 2010

Rings on a string

Eller på godt norsk; hekla sirkler på snor. Det er morsomt å lage girlandere:)









Nå har de funnet veien inn i eplabutikken min:)

tirsdag 19. oktober 2010

Eplekjekt med eplabutikk:)

I sommer begynte jeg å leke litt med tanken om å åpne min egen lille butikk på epla, og i dag er den et faktum! Jeg har faktisk allerede solgt en vimpelrekke! Også på første dagen da!! Må innrømme at jeg ble mer enn bittelitt lykkelig:) Foreløpig er det mest vimpler i butikken, men flere ting er planlagte og under produksjon!



Alle vimplene mine kommer til å være dekorert av hekla blomster eller andre fine hekla ting:)






Denne vimpelrekken i grønt og lilla er nesten klar og kommer snart i butikken - den må bare få litt blomsterpynt først!


Etterhvert kommer det også bestemor-skjerf, a la det jeg lagde til Jesper, for salg i blant annet disse fargene:

Har du lyst til å ta en titt kan du trykke deg inn her.

Herlig tirsdag:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails