lørdag 30. april 2011

Bolle-bolle!

Det er rett og slett det beste lillegutt vet! Det er så godt at han må si det slik bolle-bolle - 1 gang er liksom ikke nok. Så fantastisk er det med bolle-bolle at det til og med topper rosiner, antageligvis fordi han ikke får det like ofte;)

Nå har jeg langt om lenge funnet en bolleoppskrift jeg er ordentlig fornøyd med. Den gir store, gode, luftige boller som er akkurat passe søte, og som kan lages uten bruk av kjøkkenmaskin. Oppskriften ble mer enn godkjent av barselgruppa, som var årsaken til bollebakingen i dag. Utrolig å tenke på at jeg fortsatt var ute i permisjon for 1 år siden! Godt vi fortsatt kan møtes iblant, for jeg var nemlig heldig å havne i verdens beste barselgruppe:)

Dessverre husker jeg ikke hvor på det store vide nettet jeg fant oppskriften, men jeg våger meg på å dele den allikevel:)


Bolle-boller (32 stk)




Du trenger:
200 g margarin 
7 dl melk
100 g gjær
2 ts kardemomme
2 dl sukker
ca. 1 kg hvetemel


Smelt margarin og varm opp sammen med melka til det er lunkent, er det ikke 37 grader de sier? Rør ut gjæren i væsken. Ha i de tørre ingrediensene. Jeg slumper litt på melet og gir meg når deigen slipper bollen litt, men fortsatte er noe klissete. Jeg tar aldri deigen ut av bollen for å elte den, men bruker bare sleiva. Heves i ca. 1 time eller til den er dobbelt så stor. Ha plast og kjøkkenhåndkle over.

Fiks og ordne deigen som du vil. Våre favoritter er kanelsnurrer, og boller fylt med vaniljekrem. Jeg pleier å lage halvparten av hver. Etterhev i 45 min.

Pensle bollene med noe om du vil. Stekes på 210 grader i 5-10 minutter - følg med så de blir passe brune på toppen!


Ta deg ei bolle:)


Husk giveawayen jeg har gående, der du kan vinne skinntøfler fra Tøflus.no!

fredag 29. april 2011

Lenge leve kjærligheten


William + Kate = sant!

Prydeligbloggen viser frem bloggernes brudekjoler i dag, i anledning det kongelige bryllupet, og da tenkte jeg at jeg kunne vise fram min også. Jeg hadde helt angst for å prøve brudekjoler, og var ikke innstilt på å bruke så mange penger på den, siden vi skulle ha et så lite og forholdsvis enkelt bryllup. Jeg fant kjolen på Coast og mamma var med og godkjente den. Den passet perfekt til vårt bryllup, og til den dagen - det ble nemlig over 30 grader! Mannen i dress holdt på å stryke med, stakkars:)


Bildene er tatt på Fornæs strand i Danmark. Vi giftet oss i samme kirke som mine foreldre giftet seg i, og hvor søsteren min også er døpt, og vi hadde bryllupsfesten på gården til mormor og morfar.


Skoene mine elsket jeg! Og som forventet hadde jeg gnagsår allerede etter vielsen... Det ble til at jeg gikk barbeint resten av dagen:) Ikke så gode å gå i altså, men absolutt sukkertøy for øyet!


Ha en strålende fredag og en fin helg:)

torsdag 28. april 2011

High expectations


                                                   (Bilde lånt av retrostiletto på Etsy.com)



Jeg har allerede fått min prins og i morra får Kate sin!

Jeg gleder meg til det kongelige bryllupet! Jeg skal innta sofan etter nattevakt, veksle mellom å se på vielsen og slumre litt, mens jeg spiser godis til det tyter ut av ørene på meg:) Jeg har til og med klart å få med meg mannen på det - godteriet fristet ham nok mer enn bryllupet, det skal sies. 

Oisann! Det gikk akkurat opp for meg hvor klar for pensjonist-tilværelsen jeg holder på å bli. Ikke bare sitter jeg og hekler som en annen 80-åring, men nå er jeg royalist i tillegg?! OMG!


Ha en utsøkt aften, da De:)
(snakker ikke pensjonister slik omtrent...?)


onsdag 27. april 2011

Istid


For oss som prøver å begrense sukkerinntaket til lillegutt er heklet is tingen!



Jordbærisen skal lillegutt få. Han får bare en brøkdel av tingene jeg hekler (han har ikke engang en muffins enda!), men nå synes jeg han hadde blitt oversett litt vel lenge. Sjokolade-isen har fått rangle i seg og er tiltenkt en liten gutt som kanskje bestemmer seg for å komme ut snart? :)







Jeg hadde egentlig laget ferdig et mønster til disse isene som jeg tenkte å publisere, men så gikk jeg på en smell i går. Jeg fant nemlig ut at noen selger muffins på nettet som ser mistenkelig ut som mine. Og det kjentes ikke greit i det hele tatt. Overraskende lite greit egentlig. Derfor kommer det foreløpig ikke flere gratismønstre fra denne kanten. Dessverre. Synes ikke du også at det er kjipt når man bare har seg selv å takke?! (Jeg vet jeg ikke skrev at det ikke er lov å bruke mønsteret for salg, men bør ikke det være ganske så opplagt?)


Ta deg en is - det er jeg sikker på at du har fortjent :)

tirsdag 26. april 2011

Tøffe Tøflus GIVEAWAY


Jeg har tidligere skrevet om min studievenninne Linn som har startet nettbutikk. 
tøflus.no selger hun kjempefine skinntøfler for babyer og barn opp til 6 år. Vi har bare brukt skinntøfler til lillegutt og har vært superfornøyd med det! 

Nå sponser Linn, snille jenta, en giveaway her på lille hottentott og gir bort 1 par valgfrie tøfler til 2 heldige vinnere!




Kunne du tenke deg å vinne, er reglene som følger:

En kommentar under dette innlegget = 1 lodd
Legge seg til som følger av bloggen min eller være følger fra før = 1 lodd
Linke til giveawayen på din egen blogg (bruk ikonet over) = 1 lodd
"Like" tøflus på facebook (gå inn her) = 1 lodd 

Du kan altså få max 4 lodd i potten!
Vinnerne trekkes Mandag 2. Mai!


Lykke til:)


mandag 25. april 2011

Vår i Oslo

Endelig! En etterlengtet dag ute i det fine vårværet! Hadde nesten abstinenser etter sol og frisk luft etter å ha sovet bort alle dagene denne helgen (og malt bort alle dagene tidligere i uka). Men nå er nattevaktshelgen over og malingen lagt på vent, og jeg har virkelig kunne kose meg ute med gutta mine:)



Det ble en rusletur i Botanisk hage som ligger 100 meter fra der vi bor. Så grønt det plutselig har blitt! Våren tar meg liksom litt på senga hvert år, jeg synes det går så kort tid fra det er grått og trist til alt har sprunget ut, og det irriterer meg like mye hver gang at jeg ikke får med meg at det skjer.








Lillegutt er veldig glad i all slags dyr og fulger, så vi er med jevne mellomrom nede ved Akerselva og mater ender. Litt mye måker denne gangen, så mor holdt seg godt på avstand. Jeg liker ikke måker.



Familien Snart-ikke-osloboere-lenger:



Åååå, som jeg kommer til å savne denne byen!!


Håper dagen din har vært like strålende 
som min:)

søndag 24. april 2011

Heia bestemor! # 3

Det som er supert med oppbevaringsposer er at de blir fine uansett hva slags stoff man bruker. Det er en ting alle kan få til å sy og de kan varieres i det uendelige med å bruke forkjellige stoffer sammen, pynte med bånd osv. Dette stoffet er litt retro og litt bestemor, synes jeg.

Og det aller beste med posene - de kan brukes til alt!


Disse hånddukkene falt jeg sånn for. Enda et enkelt, men urolig artig syprosjekt - hvor bestemorstoffene absolutt kan komme til nytte!
(Bildene er publisert med tillatelse fra Kiiromi)


Begge disse bildene/forslagene er hentet fra denne bloggen. Ta deg en tur inn og kikk litt rundt da vel - det er virkelig en fargerik og fin blogg til å bli glad av:)


Skjønner du ikke hva jeg driver å heier på bestemor for, kan du lese om det herOg igjen; hvis du eller noen andre du vet om lager noe som kunne falle inn under denne kategorien, tar jeg gjerne imot tips! 


lørdag 23. april 2011

Vårnisselue

Jeg fikk plutselig lyst til å hekle noe annet enn muffins og sopprangler. Det ble en lue til lillegutt:) Den er heklet i deilig myk merinoull, Drops Fine Merino. Jeg vurderte å bruke babyull pga. fargeutvalget, men jeg synes det er så slitsomt å hekle med mindre heklenåler enn nr. 3. Her har jeg brukt heklenål 3,5. 



Lua er heklet etter eget hode, og jeg har kun brukt fastmasker.



Synes ikke resultatet ble så verst jeg:)


Hadde bare gutten ville bruke lua i mer enn 5 minutter om gangen 
- ja da hadde alt vært perfekt...! ;)


Fortsatt fin helg:)

torsdag 21. april 2011

Oppussing









Det var den "ferien"! 

Takk for all hjelp vi har fått denne uka! Vi har verdens beste venner:)
(Håper du tilgir meg for å ha blogga deg, C!)


onsdag 20. april 2011

Påskegave

En påskeoverraskelse innpakket i silkepapir og med en knapp som pynt. 
Jammen blir man kreativ når det skorter på innpakkingspapir og bånd!



Påskemysteriet er forresten oppklart! 
Min gode venninne og min nye nabo hadde slått seg sammen. 
De er søstre og har nok begått mange kriminelle raid opp igjennom årene!
 Godt de endelig er avslørt!

Bra jobba, Inspector Sissel ;)

tirsdag 19. april 2011

Ekte påskekrim


Da jeg kom til huset vårt i går, så det slik ut:



Ingen avsender, ingen spor. Ingen fingeravtrykk?  Vel, det vites ikke, og ifølge politimannen min får vi aldri greie på det heller, for saker som dette blir visstnok ikke prioritert...


Men dette var ihvertfall kriminelt koselig:)
 Hadde aldri trodd at jeg skulle ende opp med å få ett påskemysterie levert på døra!


Siden politiet er lite villige til å sette i gang undersøkelser, får jeg ta på meg jobben med å finne gjerningsmannen. Jeg bør jo være overkvalifisert med tanke på å løse saken, jeg har jo tross alt brukt utallige timer opp igjennom årene på å studere engelsk krim!


Foreløpig har jeg 3 mistenkte:

*De hyggelige selgerne*
*Min beste venninne*
*Min nye nabo*



Ha en kriminelt fin kveld:)


mandag 18. april 2011

Påskeris

Det heter det, ikke sant? Fastelavensris er det ihvertfall ikke.




Fine fjær på kvister, laget av lillegutt:)

Da var det påskeferie! Eller oppussingsferie egentlig. Vi satte i gang i kveld, med masse-sparkling av dør- og vinduskarmer. Hadde jeg vært alene hadde jeg bare satt i gang med å male med en gang, men så er det disse andre som påstår at det er viktig å gjøre et godt forarbeid (eller var det grunnarbeid...?) 
Utfordrende er det ihvertfall, for en utålmodig sjel som meg. Det kommer jo til å ta eeeeeevigheter å bli ferdig!

Fortsettelse følger. På oppussingen altså, ikke påskeriset. Kanskje det kommer noen bilder av meg "in action" i morra? ;)


Ønsker dere en god påske:)

søndag 17. april 2011

Retrodrømmer

....vel, det tviler jeg på at denne lille pjokken har....


...men at man sover bedre på retrostoff - det er jeg overbevist om! ;)


Nå er det min tur til å sove! Bare 1 nattevakt til nå, så er det 
påskeferie!

lørdag 16. april 2011

Kiwi






Lillegutts nye favoritt-frukt! 
I heklet form og av egen oppskrift:)


fredag 15. april 2011

Om takknemlighet

Lillegutt går i barnehage. En fantastisk en. Med entusiastiske førskolelærere, barne- og ungdomsarbeidere og assistenter. De er blide og positive, trygge og omsorgsfulle. Og jeg er så takknemlig, for de passer nemlig på det mest dyrebare vi har.
Vår lille gutt.

Kan man få sagt takk ofte nok? Eller inderlig nok?
Sikkert ikke. Og man glemmer det kanskje, fordi de er en del av hverdagen. Men jeg tenker ofte på det - hvor takknemlig og glad jeg er for akkurat disse fem personene er en så stor del av hverdagen hans.


Derfor skal jeg i dag levere de mest velfortjente påskeeggene til verdens beste barnehage"tanter" :)







































Det skal vel egentlig ikke være nødvendig å takke på en slik materalistisk måte, men noen ganger strekker ordene rett og slett ikke til! Og så er jeg jo veldig glad i å gi bort ting, spesielt til folk som ikke forventer det;)


Hvorfor vente til i morgen? Takk noen i dag;)

torsdag 14. april 2011

Heia bestemor! # 2

Vi heier på bestemor på en torsdag denne gangen, og bidraget kommer fra
Randi med denne bloggen!  Hun har sydd en barnekjole av skikkelig bestemor-stoff (og den er faktisk til salgs!)

Bilde publisert med tillatelse fra Randi.


Herlig blomstrete og fin, synes jeg:)


Skjønner du ikke hva jeg driver å heier på bestemor for, kan du lese om det her.
Og igjen; hvis du eller noen du vet om lager noe som kunne falle inn under denne kategorien, tar jeg gjerne imot tips! 


onsdag 13. april 2011

Makeover; krakk!

Jeg vet ikke om noen husker rundingene som ble til firkanter og som igjen skulle bli trekk til denne puffen? Prosjektet ble lagt veldig på is - eller rettere sagt; jeg ble skikkelig lei og ga opp hele greia. Å hekle ruter gjør dessverre det med meg - det er jo så mye morsommere å hekle andre ting! Men nå har jeg endelig fått brukt de til noe, selv om det ikke ble til puffen som jeg hadde tenkt. Det ble ett trekk til ikea-krakken istedet!








Synes det ble riktig så fint! Nå trenger jeg bare å male krakken, den ser jo helt grå ut stakkars:(
ENDA en malejobb..........jippi! ;)


Fin dag til deg - det er jo sol igjen! Deilig!

tirsdag 12. april 2011

Fjorårets påskepynt


Treegg fra Panduro malt for egen hånd. 

Det blir maling i påsken i år også, men kanskje mest av vegger, trapp og lister.
På søndag fikk vi nemlig nøkkelen til huset vårt:)

Det er grått og trist i Oslo i dag, men da passer det jo bra å vaske litt!
Seinere blir det tacomiddag med fineste jentene:)


God tirsdag:)

mandag 11. april 2011

Årets første is

...og den andre noensinne!
Nei, gutten vår er ikke oppfostret på søtsaker, 
og derfor er det jo ekstra stas når han først får:)




Det blir nok mer is i tiden fremover, 
for vi satser på en fin vår og en varm sommer!
"Sola" er dessuten det siste nye ordet lillgutt har lært seg:)


Håper sola skinner der du er også!

søndag 10. april 2011

Resten av helgens loppefangst

Det ble loppis i dag også, et ikke så veldig innbringende ett - og uten barnevakt. Men til tross for barnevogna klarte jeg å slepe med meg denne trekassen hjem. Den er dessverre delvis malt, men har da beholdt noe av sjarmen sin!



Det andre loppemarkedet jeg var på i går var Sagene skole sitt. Jeg kom for sent fordi jeg hadde gjort dårlig forarbeid - både jeg og mannen tok det nemlig for gitt at Sagene skole lå på SAGENE. Sånn kan det gå...:) Vi kom frem 15 minutter etter åpning og jeg forlot straks mann og barn for å se om det var noe igjen. Og det var det:)

Jeg rasket med meg noe jeg trodde var en gardin, men som viste seg å være 3,5 meter med ubrukt stoff!


Et leketog i tre


 Treklosser med bokstaver


Noen barnebøker


Og et oppvaskstativ...

 ...som jeg tenker å bruke omtrent slik:



For en herlig helg dette har vært! Lopper, lørdagskos med gode venner og masse utetid med lillegutt i deilig vær!


Nå satser vi på en like fin uke dere!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails