Lillegutt er 3 år. En utfordrende alder - oh yes! Både for oss og han, vil jeg si.
Men det er nå en morsom alder også! Det er så mye han skjønner og får til!
Lillegutt synes det er stas å hjelpe til med å dekke på, sette på oppvaskmaskinen og å fylle vaskemaskinen.
Men det aller beste er å få være med på å bake og lage mat. Når jeg tar frem bakebollen, kaster han med en gang fra seg det han har i hendene og henter krakken for å bli med:)
Denne eplekaka har vi bakt 2 ganger på en uke. Oppskriften er fra den tiden jeg hadde heimkunnskap på skolen, og det er mamma som har spart på den. Kaka inneholder både grovt mel og havregryn, så vi later som at den er veldig sunn...;)
Du trenger:
50 g margarin
1 dl sukker
2 egg
1 dl havregryn
1 dl hvetemel
1 dl sammalt hvetemel (Jeg har brukt sammat hvete grov og det funker det også!)
1,5 ts bakepulver
1/2 dl melk
3/4 dl hakkede mandler
4 epler, skrelles og deles i båter
Kanel og sukker til å strø på toppen av kaka
Smelt margarin og tilsett sukker. Rør i 1 egg om gangen. Bland det tørre og melka i røren.
Hell røren over i en liten rund kakeform (22 cm) og legg i eplebåtene.
Dryss over kanel og sukker, og stek kaka midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Her er kaka før den ble satt inn i ovnen.
Skulle kanskje tatt et bilde av den ferdigstekte versjonen, men det er for sent. Den er nemlig spist opp:)
God helg!
Har aldri hatt nøtter på toppen av ei eplekake men det ser godt ut! :)
SvarSlett