søndag 28. november 2010

1. advent

Nå er det jul på ordentlig:) Det er lenge siden jeg har hatt så julestemning som i år - og jeg skylder på dere, mine medbloggere;) Takk takk!

I dag har jeg arrangert årets første juleverksted med jentene fra hjembyen, noe som etterhvert har blitt en tradisjon. Lillegutt vekket meg kl. 06 og kl 07 var jeg i gang med å lage en provisorisk adventstake. Mannen har nemlig sviktet sitt (eneste) oppdrag denne julen - å hente ned pynten fra boden på loftet! Og det blir vel ingen 1. advent uten adventstake?

Jeg ble inspirert av denne artikkelen i det nyeste ROM 123


Min versjon ble litt mere fargerik:) Jeg brukte det jeg hadde av papir og tapetrester. Jeg har jo ikke skjønt advent og lystenning da, tente likegodt alle lysene med en gang jeg...;)

En annen tradisjon som ble fulgt opp i dag, var å dra ned til universitetsplassen og se julegranen bli tent! Kaldt som fy, men ut skal man! I år som i fjor ble vi til lysene var tent og vi hadde sunget første vers av "Du grønne glitrende tre goddag...", så gikk turen hjemover igjen. Det blir ingen julestemning av å fryse ihjel, tross alt...

Og hvis noen lurer; mannen har fortsatt ikke vært på loftet. Men han har laget biffmiddag til meg, så foreløpig tier jeg stilt...;)

3 kommentarer:

 1. Super adventstakeløsning! Har aldri begynt jula så tidlig jeg heller, det er nok bloggverdenen som påvirker oss ; )

  Hilsen Frøken Grønn

  SvarSlett
 2. Så herlige trær!!!!

  Snill mann du har!! Middag er deilig, da får julepynten på loftet vente ;)

  SvarSlett
 3. Det var en flott adventstake!Den ble enda finere med fargerike trær!
  Du får forsøke deg med litt smiger, kanskje julepynten kommer raskere ned da;)
  God natt herfra!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails