onsdag 30. november 2011

DIY: Hekla mini-muffins


Du trenger 

- bomullsgarn, i minst 2 farger.  
- heklenål i strl som passer til garnet du bruker
- maskemarkør
- fyllvatt
- nål til å feste tråder med


Bunn:

1: Hekle 2 lm
2: Hekle 6 fm i første lm
3: 2 fm i hver fm = 12 fm
4: * 1 fm, 2 fm i neste m * = 18 fm
5: * 2 fm, 2 fm i neste fm * = 24 fm
6: * 3 fm, 2 fm i neste fm * = 30 fm 
7: Hekle 1 fm i hver maske, kun i bakre maskeløkke! Det gjelder kun denne runden.
8-13: 1 fm i hver maske
Avslutt med 1 kjedemaske og bryt garnet.Topp:

1: Hekle 2 lm
2: Hekle 6 fm i første lm
3: 2 fm i hver fm = 12 fm
4: * 1 fm, 2 fm i neste m * = 18 fm
5: * 2 fm, 2 fm i neste fm * = 24 fm6: * 3 fm, 2 fm i neste fm * = 30 fm 
7-9: 1 fm i hver fm
Ikke bryt garnet.Hekle topp og bunn sammen, med 1 fm i hver fm. Du må da snu heklearbeidet slik at du har bunnen mot deg (det er ikke noe hokus-pokus egentlig, det innbærer egentlig bare å snu litt på nål og tråd). For bilder og ytterligere forklaring (og ikke minst; oppskrift på de store muffinsene), ta en kikk herFyll muffinsen med vatt før hullet blir for lite.


Nå skal du begynne å hekle kanten på glasuren. Heklearbeidet må snus igjen, slik at du har toppen mot deg. Hekle 1 kjedemaske og 1 stavmaske i hver fm. Her er det lurt å hekle litt løsere, ellers kan det bli vanskelig å hekle stavmasken etter kjedemasken. Nå du har heklet rundt hele muffinsen bryter du garnet og fester tråden så godt og pent du kan. Trådene fra bunnen trenger ikke festes, de er nå inne i muffinsen.


Mini-muffinsene passer fint nedi denne barne-muffinsformen fra Søstrene Grene:)Hvis du velger å bruke oppskriften, forventer jeg at du linker til bloggen min:)


OBS! Oppskriften er kun til privat bruk 
- det vil si at du hverken har lov til å selge oppskriften eller muffinsene du hekler ut ifra den.13 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Hei søte du!
  ...så morro at du er nettopp den sissel som har vært i barselgruppe med thea! Morro! Har jo hørt masse fint om deg og den andre jentene i gruppen-og hørte rykte om at "hun søte sissel, hun er veldig kreativ og flink..litt sånn som deg vet du" *små ler* Gøy å høre ja!*smile*

  ..og du, for noen søte hekla muffins da! jeg har jo akkurat lært meg å hekle, men foreløpig holder det med planer på heklefronten gitt...store ambisjoner nemlig, med både sengeteppe til dobbeltseng og pledd til sofaen på planen...kommer nok til å sitte noen år med de to*ler* Men nydelige var muffinsene dine altså!

  Ønsker deg en flott kveld!
  klem fra meg

  SvarSlett
 3. Så kjempebra at du deler :) Liker at de har strø på

  SvarSlett
 4. Ååå. så søte.

  Jeg har ikke tålmodighet til så mange heklasmåting om gangen, men noen blir det... En av dem nå i en liten førjulsgibort.

  SvarSlett
 5. Kjempefin lekemat og fine muffins. Kjekt å kunne hekle! Veldig greit å kunne lage litt sånn som man vil. :) Monica

  SvarSlett
 6. Så søte kaker :)

  Jeg har en liten nisse på besøk hos meg. En flott pakke skal deles ut 14. desember. Bli med da vel :)

  Ha en knall lørdag :)

  SvarSlett
 7. Vil du være med å lage Norges beste sybok? Send inn bidraget ditt innen 15.februar og vær med i konkurransen om å bli presentert i oppfølgeren til "Made by me, Sybloggernes beste oppskrifter." Hvis du deler denne informasjonen på facebook eller blogger om konkurransen innen 23. desember, er du også med i trekningen om et gavekort fra Stoff og stil på 2000,- Les mer på facebook-siden vår, https://www.facebook.com/#!/pages/Motor-Forlag/122555527796913

  Hilsen Motor Forlag.

  SvarSlett
 8. Så flotte de var!! Å så fine farger!!!

  SvarSlett
 9. Hei! Kjempefine muffins du har laget! Jeg har nettopp begynt å hekle, så jeg er ikke så god. Tenkte jeg skulle prøve meg på oppskriften din, men det er noe jeg ikke forstår. Håper du kan hjelpe med et godt beskrivende svar, da jeg må ha det inn med teskje.. ;)

  Jeg får alt til å stemme fram til jeg skal begynne på omgang 5. Da har jeg 18 masker, som i følge oppskriften skal bli til 24 masker ved å ta 2fm i hver maske(?). Men jeg får 36 jeg, når omgangen er ferdigheklet. Hva er det jeg gjør feil tro? Jeg prøvde å bare hekle ferdig selv om jeg ikke hadde rett antall masker, men resultatet ble ikke akkurat så fint. Hehe!

  Vet ikke om dette var forståelig, men.. Håper det var forståelig nok:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det jeg mener i runde 5 er at du skal øke (hekle 2 fastmasker i en og samme maske) i hver 3. maske. Du hkeler altså slik; 1 fm, 1 fm, 2 fm, 1 fm, 1 fm, 2 fm osv. I runden før, altså runde 4, øker du (hekler 2 fm) i hver 2. maske. Håper dette var oppklarende!

   Sissel:)

   Slett
  2. Tusen takk for svar! Det oppklarte alt vettu. Jeg hadde bare tolket det feil, så på runde 5 f.eks trodde jeg det skulle være 2fm i HVER maske.. Hehe! Takk igjen :)

   Slett
 10. jeg har prøvd meg på den minste muffinsen nå :) Skal legge ut bilde og link på bloggen en gang :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails