lørdag 5. februar 2011

Sofahjelp ønskes!

Vi har lenge ønsket oss ny sofa, og nå som vi skal flytte er tiden endelig kommet! Vi (jeg) hadde lenge lyst til å kjøpe en brukt - en kul retro en! Men de kule retrosofaene er det dessverre langt mellom, og så lenge gidder jeg ikke å vente på ny sofa altså! 

En annen utfordring er at jeg egentlig ikke har lyst til å bruke mer enn 1000 kroner på et møbel. Det har jeg innsett at vi må, men om vi slapp å gå så mye over 5000 kr hadde det vært fint.

Vi ønsker oss en sofa som er stram og stilren, men ikke massiv. Det skal helst være en treseter, uten sjeselong. Og den må være god å ligge på, for det er det eneste kravet mannen kommer med når det gjelder interiør hos oss. Og det bør jeg jo kunne oppfylle!

Ikea er liksom møbelbutikken for oss, vi går sjelden andre steder fordi jeg innbiller meg at prisene er ganske stive. Tar jeg feil? Dette er ihvertfall aktuelle sofakandidater derfra:
 Dette er en grå Kivik. Den koster i underkant av 6000 kr. Synes kanskje den er litt massiv med de brede armlenene. Kunne godt tenkt meg lys grå sofa, som denne visstnok er, men jeg synes den ser mer brun ut?
Dette er Karlstad. Den koster ca. 4500 kr. Liker veldig godt fargen. Det er en treseter, men hvor godt er det å sitte i sprekken? Ville hatt andre ben og det er det muligheter for.
Dette er Klippan, den koster 2550 kr. Det er faktisk en 4-seter (den finnes bare i 2- og 4-seter). Dette er foreløpig min favoritt. Jeg synes den er så stram og enkel, og den kan lett sprites opp med fine puter og pledd. Den er ikke for lang for veggen vi skal ha den inntil og den kan mannen ligge rett ut på. Negativt: siden det er en 4-seter er det bare 3 trekk å velge mellom; svart, mørkeblått og hvitt. Jeg vil ikke ha mørk sofa, og da står jeg igjen med hvitt - en favoritt blant alle barnefamilier...:( Men den er såpass mye billigere enn de andre, så da kan man kanskje ta seg råd til å kjøpe nytt trekk innimellom?

Jeg trenger virkelig innspill her, hvis dere vil være så snille og hjelpe meg! Og hvis dere har tips om rimelige sofaer fra andre steder enn ikea, så er jeg lutter øre:)

Takker på forhånd for hjelpen:)

13 kommentarer:

 1. Vi er også ved at kigge på sofaer, og jeg havde faktisk overvejet den der Karlstad. Jeg synes at den er ret klassisk, betrækmulighederne er rigtig fine, så der er også mulighed for at skifte betræk på et tidspunkt. Og man sidder altså godt i enderne når armlænet er lidt højt.

  Bare min mening :) Men det er jo en smagssag.

  SvarSlett
 2. du beskriver mine tanker perfekt her!! Vi ønsker oss også ny sofa!! Men har ikke lyst til å betale i dyre dommer.. Skal virkelig følge med om du får noen gode tips her :) Drømmen er jo en herlig retrosofa, men det er litt langt imellom dem og de virkelig fine koster jo skjorta :) Ikke akkurat råd til deg, men :) Ha en super lørdag!

  SvarSlett
 3. Klippan er ganske hard å sitte i, men ser pen ut. Vi hadde den på baren jeg jobba på, i skinn, og den holdt seg veldig bra selv om den var hyppig brukt. Men, igjen, så syns jeg ikke den var spesielt komfortabel.

  Karlstad har jeg hatt og har, bare forvist opp på loftet (til fordel for en meget pen Boliasofa). Karlstad ser og pen ut, spesielt i den fargen du viser, men enda penere i den nye skinnversjonen de har fått inn nå. Vil tro skinn er veien å gå evnt, for min ser superslitt ut etter bare 1 år.

  Ser jo du skriver at du helst ikke vil over 5000, men da går det jo ut over kvaliteten. Etter å ha kjøpt denne Boliasofaen (mod. Less m/chaiselong) så skal jeg ALDRI mere kjøpe Ikeasofa, foruten sovesofa til poden sitt rom da). Koster jo 3x så mye, men så holder den seg særdeles godt!!

  Retrosofaer; pent, men ikke alltid så veldig komfortable. Men skulle gjerne hatt både en og to i hus selv ;)

  God helg!!

  SvarSlett
 4. Sofa er vanskelig! Jeg lette og lette da vi kjøpte vår, og endte faktisk opp på bohus. Det er ikke så dødsdyrt, men under 5000 koster de nok ikke. Nå har vi retrosofa, og selv om den er veldig pen å se på er den veldig hard å sitte i. Hadde vi hatt litt mer penger hadde vi nok gått for http://www.frydenlundsnekkeri.no/arch/_img/h420/182580.jpg , den er både dødsfin og dødsgod. Jeg så den på living, men det er noen år siden. Jeg anbefaler dere å ta dere en runde til alle de store møbelbutikkene. Jeg brukte masse tid på å søke på nett, men det beste er å kikke og prøve. Noen er fine på bildene, men så har de en rar vinkel i ryggen for eksempel. Skulle jeg kjøpt sofa i dag hadde jeg valgt en liten og nett (og ikke så massiv i armlenene og sånt), som var myk. Klippan er hard, altså. Og så har jeg veldig problemer i hodet mitt med at en treseter bare har to puter, slik som nesten alle sofaer har i dag. På bolia er det salg nå, så jeg. Husk at leveringstiden på sofaer ofte er lang, opp til to måneder (!). Finn.no er også et hott tips :)

  SvarSlett
 5. åh hallo, sjekk denne da! http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26663867
  Den ønsker jeg meg ihvertfall, litt enklere å kombinere med andre farger enn vår flaskegrønne variant...

  SvarSlett
 6. Veldig fine sofaer du har funnet!!

  Men det finnes sofaer til greie priser andre plasser enn ikea også.. Bohus/ skeidar/ living er alle plasser som er verdt å titte innom. Selv har vi en 3+2-seter fra skeidar. Den er mørkegrå, så jeg skulle ønske den var litt lysere i fargen. Har ønsket meg hvit, men det ønsker jeg ikke lenger, for å si det sånn ;) Her løper det sjokkisfingre løpsk stadig vekk! Ellers vil jeg si meg enig i kaptein biff over her. Prøvesitt sofaen. Sittekomfort er nesten like viktig som design ;)

  Vi betalte 7/8000 for våre to til sammen - så de var jo billige. Men de er veldig gode og har holdt seg fine disse seks årene (!). Så det er nok litt bedre kvalitet og sittekomfort enn ikea (nå kjenner jeg ikke alle ikea sine modeller altså, så ta det med en klype salt ;) )

  på denne siden http://skeidar.no/varekatalog/kategori/1002/11 finner du et par rimelige sofaer. Om ikke bena er superfine, så går jo de an å bytte ut :)

  Lykke til i sofajungelen! Moro å planlegge ;)
  klem

  SvarSlett
 7. For all del ikke gå for klippan!
  Den ble GITT bort når vi skulle flytte fra den tidligere hybelen enda jeg er student og valget falt raskt på en hvit KIVIK. Klippan er ubrukelig når det kommer til det meste, men i en ungdomsklubb er den en gjenganger.
  Lykke til med jakten, måtte aldri en klippan slippe inn i stuen din!

  Klem Cathrine

  SvarSlett
 8. Jeg har nettopp kjøpt en Karlstad hjørnesofa i Isundastoffet og er overlykkelig over dette kjøpet. Kjøpte til metallføtter for en litt tøffere look. Hadde ventet lenge på en lysegrå farge på Ikea så når den kom bestemte jeg meg fort. Hjørnesofaen er kjempegod å sitte i (litt høyere enn vår gamle) og å sove middag i:-) Og så vises ikke flekker på den noe som er flott med 2 sønner og mange barn på besøk. Jeg bestilte på nett siden de ikke hadde den på Ikea i Trondheim. Den ble fraktet hjem til oss, men betalte ikke noe ekstra for det, tror det ble 9000,- for den store hjørnesofaen.

  Du kan se den på dette innlegget: http://maratonjenta.blogspot.com/2010/12/ny-sofa-til-jul.html

  Litt mørke bilder, men den er altså lysegrå.

  Lykke til Lille Hottentott! Uansett hva det blir så er jo sofa-shopping gøy!

  Lørdagshilsen fra Maratonjenta!

  SvarSlett
 9. Prøvesitt i dei tre sofakandidatane. Klippan var IKKJE god å sitte i. Kiviken synest eg er kjempefin. Masse fint på Living.

  SvarSlett
 10. Takk for mange fine og nyttige innspill!
  Skjønner at det er stor motstand mot Klippan, så da ender jeg sikkert opp med den siden jeg liker å være litt kjerringa mot strømmen;) Neida, vi skal nok ta en kikk på ikea, men har i kveld vært innom living og bohus sine nettsider og funnet 2 aktuelle kanditater til under 6000 kr. Vi må nok ta oss en prøvesofasitterunde etterhvert!
  Må bare si at vi har en ikea sofa nå og den har vi hatt i 8 år. Jeg er ikke lenger fan av designen, synes den tar mye plass og er for lite stilren, men den fungerer jo og er ikke ødelagt på noe vis! Så ikea fortjener ikke så mye pepper for kvalitet altså. Kvalitet og holdbarhet kan koste ja, men jeg vet ikke om jeg er interessert i ha den samme sofaen i 10 år jeg altså:)

  SvarSlett
 11. Karlstaden er nok favoritten min blant de du viser her. Og sprekken? Ikke noe problem.
  Du setter bare en rumpeball på hver side av den når du setter deg ned.

  ;)

  SvarSlett
 12. Søstern kjøpte kjempefine sofaer på Skeidar. Usikker på navnet men betalte under 10 000 kr for to og treseter mener jeg! Kan finne ut navnet hvis du vil!

  SvarSlett
 13. Jeg har min retro sofa til salgs, http://luckymissh.blogspot.com/2010/12/back-to-life.html ,ta en titt og se hva du syns.
  Hvis ikke, er Karlstad det som skal i hus her og etterhvert! :)
  Ha en din dag!
  Hanne/She&Life

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails