fredag 18. januar 2013

2 barn, 2 minutter, 2 tanker


Vigdis, med bloggen Jeg er Jonathan, hadde en strålende idé som gikk ut på å forstørre og henge opp bildene som ble tatt rett etter fødselene av de to barna hennes. Den idéen har jeg planer om å kopiere så fort som mulig! 

Når jeg ser på bildene som er tatt rett etter mine 2 fødseler, kan jeg ikke bare huske luktene, lydene og følelsene. 
Jeg kan også huske ganske så nøyaktig hva jeg tenkte. 


16.07.09 kl. 05.14
"Hvorfor er hodet hans sånn rart? Ligner han ikke litt på en ugle...?"

Lillegutt var det de kaller en stjernekikker. Tror det var grunnen at at hodet hans så litt snodig ut i begynnelsen. 
Alt man skal henge seg opp i altså...haha!17.07.12 kl. 08.15
"OMG! HVORFOR gjør det fortsatt så JÆ..... VONDT!? Jeg har blitt OMSKJÆRT!! ALDRI MER FØDSEL UTEN EPIDURAL!!!!"


Jepp, epidural med førstemann, men ikke med andre. 
At noen av dere kvinnemennesker frivillig føder unge etter unge uten epidural, er for meg et under...!


Hva tenkte du rett etter fødselen?
Du kan godt si at din første tanke var Gid, jeg er bare så innmari takknemlig akkurat nå, men jeg tror ikke noe på deg...;)
KOM IGJEN!


25 kommentarer:

 1. med min den første tænkte jeg "han er en lille Marcus"
  med min datter tænkte jeg "hold fast hun er stor... jeg venter lige lidt med at få nummer tre" ;-)

  SvarSlett
 2. haha! morsomt innlegg! Du får ikke bilder av meg nå, men jeg husker et par ting fra min andre fødsel, ordrett faktisk, og jeg tror jeg sa det høyt ut: 1. akkurat da hodet var på vei ut sa jeg "skyyyyyt meg!" 2. rett etter han var kommet ut, og han fortsatt lå på sengen nedfor bena mine, så sa/tenkte jeg to ting: "steik så flink jeg er!" og "hvorfor ser han ut som en sølvklump?..."

  Første fødsel var ikke så lett å huske, da gikk svært mye galt (men bra til slutt) så det er bare et stort sort hull i hukommelsen).

  SvarSlett
 3. Husker ikke det første jeg tenkte men husker at jeg sa til min mann - at det kunne jeg godt gjøre igjen... :)

  SvarSlett
 4. Min første tanke var vel "jepp, det er min baby. Det var akkurat sånn du skulle se ut." Jeg hadde tenkt mye på det før fødselen, om jeg kom til å "kjenne henne igjen". Og ja, jeg fikk epidural. Var så omtåka da jeg kom inn på fødestua at hjertet hoppa et hakk av lykke når anestesilegen kom...

  SvarSlett
 5. Haha, da jeg fikk førstemann visste vi ikke kjønnet, og jeg var overbevist om at han var en jente. Derfor tenkte jeg: Han er ikke min! Min baby er ikke gutt...

  Andremann kom ut som supermann; jeg stående og han med armen over hodet i full fart mot gulvet - alt jeg klarte å tenke på da var at storebror kommer til å syns det er skikkelig kult med supermannlillebror

  SvarSlett
 6. Jeg tenkte "Jøss, ser du sånn ut?" ;)

  SvarSlett
 7. Haha :D De hadde ikke tid til å tenke på epidural eller lystgass eller noen ting da Mathilden kom som et skudd. Tror jeg tenkte at "gikk det virkelig bra???????" Det var en ganske hektisk fødsel. Lurer på hvordan den neste blir. For det er spennende ting på gang ;)

  SvarSlett
 8. Bra innlegg - og god idê. :)

  SvarSlett
 9. Hei,

  Første fødsel var setefødsel, veldig hektisk og 3 leger i tilegg til jordmor og barnepleier. Ja Mannen var også med. Babyen pustet ikke da han kom ut , så de klipte av navlestrengen i full fart og løp ut med babyen for å gi han luft/O2. Å dette er akkurat som på den Amerikanske sykehusserien Akutten tenkte jeg. Dette er noen år siden og babyen er snart tenåring.

  Hilsen Hanne

  SvarSlett
 10. Hahaha :D Etter en 14 timers fødsel med første mann husker jeg at jeg tenkte: Herregud - neste gang skal jeg ha alt jeg kan få av smertestillende... og - er det SÅNN du ser ut ja :) Med andremann ville jeg gjerne ha diverse smertestillene, men det rakk jeg ikke for han kom som et skudd. Og da husker jeg at jeg tenkte: dette var en perfekt fødsel, men så rar han ser ut... hehe. Da sistemann kom rakk vi nesten ikke sykehuset, og jeg husker at jeg var skikkelig skuffa for jeg hadde planlagt å føde i vann... bestemte meg også for ikke å si et ord under fødselen, siden jeg hadde sakt diverse "dumme" ting i løpet av de to første...

  SvarSlett
 11. Herregud eg er ferdig! Herregud eg er ferdig! Djupe tankar om livet der ja:-)

  SvarSlett
 12. For et fint innlegg med fine bilder :-)
  Ja, hva tenkte jeg? Jeg husker desverre ikke fødselen min fordi den ble for tøff, og fikk ikke se veslekæll før etter to timer. Stjernekikkeren skapte alvorlige komplikasjoner både for seg selv og mamma'n sin, så jeg har lilsom blitt litt fratatt det viktige øyeblikket føler jeg... Men for å svare på det med epidural, så er svaret i mitt tilfelle at jeg droppet den pga fibromyalgien og risikoen for komplikasjoner som følge av den sykdommen. Når fødselen ble som den ble, kunne det gått virkelig galt med epidural også, og det er grunn til at jeg ikke vil velge det ved en evt ny fødsel heller :-)

  SvarSlett
 13. Det første jeg sa da jeg fikk Linus på magen var;
  "JEG HAR BLITT MOR!! HAN SKAL HETE BALTHASAR!" haha :)
  Men de tankene etterpå ja, helt klare fremdeles!

  SvarSlett
 14. Fine bilder, og flott innlegg :)Da eldstejenta vår kom i 2004, etter vakumfødsel, tenkte jeg 'fy f... så vondt!' De hadde klipt, og sydd på kryss og tvers. Noen dager senere gikk mange sting opp og det var det underlivet, liksom. Men det jeg husker best fra barsel, som gjorde mest vondt, var at en sykepleier og mannen min badet jenta vår for første gang, uten at jeg fikk være med. Jeg ba dem vente, skulle bare på do-hadde fryktelig vondt, så det tok litt tid, så de var ferdige da jeg kom til nyfødtstuen. Skikkelig nedtur... Men jeg fikk verdens herligste lille tulle <3
  Da minstejenta kom i 2006, var det ved planlagt KS, men jeg gikk fødselen nesten helt ut på vanlig måte, da den startet av seg selv. Etterpå tenkte jeg; 'Herlig! Nå er familien komplett. Jeg er lykkelig.' At mannen min fikk et smittsomt virus, og ikke kunne være hos oss den første tiden, la selvsagt en liten demper på stemningen, men jeg var så utrolig lykkelig over å ha fått to herlige, friske jenter :)

  SvarSlett
 15. Herlig innlegg:) Kan ikke huske nøyaktig hva jeg tenkte, var så sliten ( etter FIRE timer med pressveer..uten noen form for bedøvelse.., det SKAL jeg ha denne gangen!!) og det gjorde så vondt og jeg var vel desvis i "sjokk" tror jeg..:) Hannah var også stjernekikker, og hadde et helt sykt avlangt hode..:) Huff, tror ikke jeg skal tenke for mye på dette jeg da det ikke er mange månedene til jeg skal "i ilden" igjen..:)
  Fortsatt god helg til deg og dine!

  SvarSlett
 16. Morsomt innlegg! Det første jeg tenkte da min sønn kom til verden var at det kjentes ut som jeg fødte en selunge...! ;)

  SvarSlett
 17. Så bra innlegg, og fin idè med bildene! Mine "rett etter fødselen" bilder egner seg absolutt ikkje i forstørra utgåve dessverre!! Ja, kva var den første tanken?
  1. barn: Skal eg ikkje egentlig grine av lykke no? Han ser heilt snodig ut!!
  2. barn: Eeeeeendelig! Dette var (¤&#)&=vondt, aldri meir!!!! Eg trur eg dør...
  3.barn: Hæ? er ho ute??? allereie???

  Det var mine tre, og eg veit med sikkerhet at det ikkje blir fleire! Alle er født utan epidural, men det er KUN fordi det ikkje har vore nok tid!

  God helg!

  SvarSlett
 18. Jeg fødte uten epidural, men det gikk så fort at jeg rakk ikke tenke for mye på smertene heldigvis :) det første jeg tenkte var "FY FAEN" :p nordlending jeg... Og det første jeg sa var "han er jo fin jo!" For jeg trodde at alle barn er så stygge når de kommer til :p ellers var det bare godt å få puste normalt igjen og alt var bare rart og fult av følelser. Sukk :)

  SvarSlett
 19. Men oj, har barna dine bursdag dagen før/etter hverandre!?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja det har de! Og det var IKKE planlagt, men jeg er visst bare fruktbar i oktober...;)

   Slett
 20. 1. barn: Skal ho ikkje skrike? Skal ho ikkje skrike?
  2. barn: Er fødselen over allereie? Det starta jo nettopp!

  SvarSlett
 21. Shit! Han ligner på oldemor!

  SvarSlett
 22. Hehe, tror det første jeg tenkte etter fødselen var at endelig skal jeg få sove! Da hadde jeg vært våken i over to døgn og var såpass trøtt og sliten at jeg så på datteren min lenge, men oppfattet ikke at det var jente før det var noen på fødestuen som sa det. Flotte bilder, men tror ikke jeg vil ha noen av bildene som er tatt etter fødselen til datteren min forstørret.

  SvarSlett
 23. Haha, min første tanke etter andreman var: "Jeg er så jævlig glad for at jeg aldri skal gjøre dette igjen!" Tror det var de første jeg sa også.. :) Og epidural - ja fy søren! Min venn i nøden var det!

  SvarSlett
 24. Hadde epidural med den første men ikkje med dei to neste. RAkk ikkje tenke på det ein gong. Det går så fort! Og etterpå er eg veldig glad for det.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails