fredag 14. oktober 2011

Julekalender "in progress"

Jeg er i gang med å lage pakkekalender til lillegutt. Selve kalenderen altså. Jeg vet at man kan feste pakkene til hva som helst (eller la de ligge i en kurv), men jeg er nå vant til at de henger på en kalender av stoff. 

Min fikk jeg da jeg var ganske så liten, så liten at det føles som jeg har hatt den bestandig. 
Pakkekalender har jeg fått i alle år, selv da jeg hadde flyttet på hybel i Oslo. Ble mye fornuftige gaver som hammer og skrutrekker det året...;)

Men nå skal altså lillegutt få sin egen og ho mor skal sy den selv. Og jeg vet ikke om det er en god idé for ho mor trøbler allerede...


Slik ser den ut nå. De nederste "klossene" skal forestille hus, du kan kanskje se pipene? På den utradisjonelle kløverhimmelen skal det være et dryss av stjerner i forskjellig stoff. Pakkene skal festes på sånne små ringer som jeg skal sy fast hist og her. Det er strykeinnlegget jeg trøbler med. For det første synes jeg det er noe herk å stryke på. Det tar jo 100 år før det fester seg! Er det riktig? Skal det være sånn? 
For det andre, når jeg må snu og vende på stoffet med strykeinnlegget mens jeg syr husene fast, begynner det å løsne igjen, og så krøller det seg og blir rart. Er det noe som kan komme med noen gode tips, ideér eller oppklaringer så blir jeg veldig glad!


Kanskje jeg burde gi opp helle greia og heller la lillegutt arve min kalender? Jeg fikk den av mormoren min og hun har brodert den selv. Det hadde jo i grunnen vært veldig koselig om den ble brukt igjen:)


Ha en super helg:)

15 kommentarer:

 1. Kan ikke hjelpe deg med det du trøbler med...
  Sikkert kjempefint for lillegutt å få sin helt egen kalender, men jeg hadde nok videreført den du fikk da du var lita :-)
  Jeg liker veldig godt tradisjoner og en gammel kalender med mange minner for mor blir mange miner for lillegutt og hans etterkommere også <3

  SvarSlett
 2. gud løkk ;)

  Hadde såpass tro på meg selv for 2-3år siden at jeg skulle korssting-brodere kalender til eldstemann her...det ligger fint i posen sin halvveis påbegynt på loftet...

  SvarSlett
 3. Jeg er ikke ekspert, men når jeg en sjelden gang skal stryke på vliselin så sliter jeg litt og. Pleier å hjekpe å holde strykehjernet i ro ei lita stund før jeg flytter til neste område. Lykke til, tipper det blir stas å a noe du har laga som adventskalender. Dessuten er vel din opptatt fordi du fortsatt forthener adventskalender :)
  Ha en kjempefin helg!

  SvarSlett
 4. så flink du er! det blir en herlig kalender:)
  men du, slik skal det ikke være altså.
  på bildet ser det ut som du ikke har tatt av den ene siden som er litt sånn matpapiraktig? Det skal faktisk holde å bare stryke par - tre ganger over med varmt jern, så dra av "matpapiret" så stryke det rett på, sitter godt med en gang. Mulig det er forkjellige typer og kvaliteter altså.
  Håper du finner ut av det.
  Fin kveld til deg og dine.

  SvarSlett
 5. Det ser kjempefint ut! Men det hadde jo vært koselig om han hadde arvet din fra oldemoren sin da :-)

  SvarSlett
 6. Så flink du er! Nå er det leenge siden jeg har brukt vliselin, men jeg kan huske å ha trøblet noe spesielt med det så jeg har nok ingen tips...
  Kalenderen ser i alle fall ut til å bli kjempefin!
  God helg!

  SvarSlett
 7. men du, tror jeg missforstod...
  trodde du hadde brukt slik applikasjonsvlisselin med lim på begge sider!
  om det ikke er det, er det deeet du skulle brukt vet du;)
  det er gnialt ;)

  SvarSlett
 8. Ja, hurra, hjemmelaget gavekalender skal det være!! Jeg fikk også det av mamma lenge etter at jeg flytta hjemmefra og er allerede godt i gang med å handle gaver til lillegut sin i år - for i år kommer han til å skjønne det.

  Og ja, jeg kan hjelpe deg med vliseline. Stryketiden er 8 sekunder, det betyr at du må holde strykejernet nede på samme plass i 8 sekunder (noen ganger tilogmed mer) før du flytter det videre. Så tar du rett og slett en vanlig limstift og smører utover den påstrøkne vlieselinen og limer huset til kløverstoffet - da flytter det seg ikke selv om du vrir og vender på underlagstoffet og resultatet blir rett og fint!

  Jeg har gjort det på denne måten i tjue år, fant det på da jeg skulle sy på ca 50 halvmeterhøye hellende bokstaver på et sengeteppe. da var det litt viktig at de ikke flyttet seg under selve syingen, kan man si...

  Håper dette kan hjelpe deg videre, gleder meg til å se resultatet!

  SvarSlett
 9. Blir fin til slutt, det kan jeg se. Og så selvfølgelig med en gang at det var hus da vettu. Høres trøblete ut med den vlieslinen. Tror det finnes ulike typer og kvaliteter, så kjøp en annen.

  SvarSlett
 10. sliter også med vlieselinen. Klistrer seg fast til strykejernet mitt... Men når jeg har flaks og får det riktig så ser jeg jo absolutt fordelen av det, blir jo veldig mye bedre og finere når man bruker det!

  SvarSlett
 11. Har dessverre ingen gode tips, for jeg er ikke noe god venn med vliselin... her stryker jeg det som ikke skal strykes, og lager svidde klaser under strykejernet... og andre får jeg ikke til å sitte... så om jeg hadde kommet med råd, så burde du ikke hørt på dem..
  Men kalenderen din blir kjempefin.. Har ikke noe problem med å se at det er hus :-) Fukk lyst til å prøve dette her også. Ha en fin helg
  Klem

  SvarSlett
 12. Den ser kjempebra ut! Ikkje vanskeleg å sjå at det er hus det skal vere, og heilt herleg med raud kløverhimmel!!

  Har ikkje brukt særleg vliselin sidan barneskulen, så eg påberopar meg nada kunnskap om slikt ;)

  Lurer på om eg skal lage ein slags adventskalender her også, vi plar ha aktivitetar, men kan jo lage ei slags postkasse dei kan få brev i eller noko. Hmm, skal tenkje litt på det!

  SvarSlett
 13. Hei! Ja vanlig vlieselin er vanskelig å få til å feste seg, og det har lim bare på en side. Designhund-Tone har et godt tips over her, om å bruke noe med lim på begge sider. Jeg kaller det Vlisofix men jeg vet det også har et annet navn. Det er supert, og limer seg fast med en gang:-) du stryker først på den ene siden, deretter tar du av papiret p åden andre siden og stryker det fast til stoffet. Det fine er at du kan lage svært detaljerte applikasjoner ved å tegne på papiret først, stryke det på baksiden av stoffet du vil bruke, og deretter klippe ut formen eller figuren. Lykke til med prosjektet:-) Hilsen Anne Lise

  SvarSlett
 14. Så flink du er! Jeg har ingen tips å komme med, dessverre...

  SvarSlett
 15. Hei, nå er du kanskje ferdig med kalenderen din, men til en senere anledning vil jeg anbefale strykeinnleggene fra Stoff og Stil. Jeg har brukt både en tynn og en tykk utgave, og de fester seg med en gang.

  Trine, viselinavhengig:)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails