fredag 1. april 2011

Heia bestemor!

Hvor får folk alt retrostoffet sitt fra? Det har jeg ofte lurt på. Jeg synes selv at jeg kommer over et skikkelig retro dynetrekk sånn ca. 1 gang i skuddåret og da blir jeg så lykkelig at jeg gråter en skvett:) 

Det jeg faktisk finner mye av er "bestemor"stoff, sånn som dette


 og dette.


Man skal jo som kjent ikke gråte over spilt melk, og derfor har jeg vært fornøyd med mine stoff-funn. Det gjelder jo å se potensialet i det man har. Jeg kan ikke påstå at jeg har laget så mye av bestemorstoffene mine enda, men det er ikke fordi jeg ikke har ideer og planer. Nå har jeg fått enda en idé og det er å inspirere bloggland til å se potensialet i disse ikke fullt så populære stoffene (i mange tilfeller kan de kalles stygg-fine), for vi kan jo ikke alle sammen ha skapene fulle av 60- og 70-talls dynetrekk - det kan det umulig finnes nok til!

Jeg vil fremover, la oss si en gang i uka, publisere et "Heia bestemor" produkt - en ting som er laget av et stygt, fint eller styggfint bestemorstoff, så vi alle kan gå på loppemarkedsjakt, finne mye annet enn retrostoff og allikevel føle at vi har gjort storfangster:) La oss hedre en hel generasjon med bestemødre;)
Jeg skal prøve å lage noe selv (ta meg selv i nakken), men kommer også til å lete nettet og blogglandia rundt for inspirasjon, og forhåpentligvis får jeg lov å dele det her på lille hottentott!


Jeg tar hjertelig imot gode tips! Har du laget noe kult av et bestemorstoff? Eller vet du om noe som har gjort det? Da setter jeg pris på om du legger igjen en kommentar med en link eller sender en mail til ferratemexico@hotmail.com, så kanskje det blir vist frem på bloggen min!



Alle som er for roper kamferdrops!

18 kommentarer:

 1. Heisann
  Jeg er enig med deg der.
  Jeg finner også sjelden eller aldri slike stoffer, Jeg fikk kjøpt noem gjennom en blogger som skulle selge, og fikk med en del ekstra, så noen har jeg.
  Men nå er jeg ikke noe særlig ut på butikker, pga helsen. Og alle slike gamle sengesett jeg engang har hatt, og som jeg kunne ha arvet, kastet jeg før jeg skjønte å sette pris på de,,
  Men jeg synes nå stoffene dine var fine, spesielt det gule. Det var bare nydelig. Kanskje jeg som har litt annerledes smak??
  Jeg har vært inne på tradera.com, og kikket, og lagt in noen bud, Bare passe på at de også selger til personer utenfor sverige. Der er et foreløpig for det meste fornuftige priser:-) Men ser ut itl at jeg blir overbydd på det meste... haha
  Så jeg har bestemt meg for å kose meg med de jeg har, og de jeg en gang i blandt får tak i. Ellers er det oftest rimeligere å kjøpe nye stoffer hos stoff og stil, enn mye av disse retrostoffene (og de har laget "nye retrostoffer"

  Men jeg gleder meg til å se prosjektet ditt med bestemorstoffer.
  Jeg har lagt ut bilder i bloggen min nå, av kurver sydd av et ekte "harrystoff" med appelsiner....
  Ha en fin fredag og en fin helg

  SvarSlett
 2. Sender deg en mail med et bilde av noen "styggfine" puter! Falt pladask for disse!Skal prøve å få sydd lignende når jeg får flyttet inn i det nye hobbyrommet i nye huset. Jeg har en stor blå ikea pose med retrostoff funnet i skap og på loft hos mamma og pappa. Mamma kaster ingenting. Fantastisk dame mora mi! Har funnet så mange skatter der. Lykke til!

  SvarSlett
 3. Jeg er for,så jeg roper høyt KAMFERDROPS

  Gleder meg til å se om det blir noe respons

  SvarSlett
 4. KAMFERDROPS!
  Forandring fryder:-) Bestemor er kult. Gleder meg til å se hva du finner.
  God helg!

  SvarSlett
 5. KAMFERDROPS!
  Jeg finner heller aldri noen flotte retrostoffer, og forstår i grunn ikke hvor andre finner det heller. Enkelte synes jo å vasse i nydelige stoffer. Go grandma!:-)

  SvarSlett
 6. KAMFERDROPS!
  Kul ide´det där! Tittar in ibland och ser hur det går...
  /Ann-Britt

  SvarSlett
 7. Likar idéen din - kamferdrops!!
  Eg bur i eit strøk av landet der det sjelden eller aldri er loppemarknad, og det er iallfall aldri noko stoff til salgs. Bruktbutikkane her har heller ikkje noko av den slags. Så då har det blitt plakatar og annonse i lokalavisa - med heller liten respons. Trur ikkje folk heilt veit kva dei har i skapa sine...
  Har jo fått ein del stoff etter at ryktet begynte å gå, bytta til meg og kjøpt litt også. Men det ultimate stoffet har eg til gode å finne...

  SvarSlett
 8. Huff, det første stoffet er ganske likt stoffet til utemøblane som farmor hadde. Ikkje heilt etter min smak.

  Når du spør kvar du skal leite etter retrostoff er tanter og onklar 55+ noko å spørre etter? Ikkje alle kastar sengeklede som dei fekk på 70-talet, merkar den generasjonen har nokre loft som kan saumfarast. Besteforeldre eller andre godt voksne som du tørr spørre, er også eit tips. Eller sett inn ei annonse i lokalavisa som andre har nevnt.

  SvarSlett
 9. Kamferdrops!! Kul idé.
  Of course darling, låna på hur mycket du vill :)

  Trevlig kväll och helg, nu blir det jordgubbar i mörk choklad och tv-mys här.

  Ha det bäst! /Mia :)

  SvarSlett
 10. Jeg bøyer hodet i skam over alt det gamle stoffet jeg kastet da vi tømte huset etter mannens besteforeldre... Men da hadde jeg ikke begynt å begi meg inn i blogglandia enda, og forstod ikke hva jeg gjorde (ikke tilkoblet i gjerninsøyeblikket, rett og slett!)!

  Fin fredag, og en kjempegod ide!

  SvarSlett
 11. Blei veldig inspirert av ditt innlegg! Ynskjer deg velkommen innom meg i dag...
  God helg!

  Marian

  SvarSlett
 12. woohoo !! kamferdroooops !! det gledes !!

  SvarSlett
 13. KAMFERDROPS!

  Jeg har etter å ha samlet fleire år endel både retrostoff og mye "bestemor"stoff. Endel ligger i hylla og har ikke fått noe nytt liv, noe kommer kanskje aldri til å få det men jeg har prøvd å kopiere adressene til noe av det jeg har laget av det jeg trur du mener med "Bestemor". Ta gjerne en titt på disse og har du lyst til å bruke noe som eksempel er det bare hyggelig.
  Det er fint om vi kan være til inspirasjon for hverandre her i Blogglandia!

  Liten kåpe;
  http://rockefaar.blogspot.com/2010/01/kape-til-en-liten-paris-frken.html

  Bukse og kjole med "bestemor" detaljer; http://3.bp.blogspot.com/_KsZPAG8yV7o/Sf4d74xDarI/AAAAAAAAAMc/BtFwZP01QHc/s1600-h/IMG_5791.JPG

  Kjole; http://4.bp.blogspot.com/_KsZPAG8yV7o/Sb0tb5W5NJI/AAAAAAAAAD0/AJVYozJWM58/s1600-h/IMG_5279.JPG

  Skjørt;
  http://3.bp.blogspot.com/_KsZPAG8yV7o/TQPsEC-iq_I/AAAAAAAABKM/pPaibeMd3SE/s1600/IMG_8918.JPG

  http://2.bp.blogspot.com/_KsZPAG8yV7o/TQPsJ-tq0KI/AAAAAAAABKQ/gHgb_pCGxJ8/s1600/IMG_9059.JPG

  kjole;
  http://rockefaar.blogspot.com/2010/03/rd-oransje-kom-og-ta-en-dans-solgt.html

  Heia "bestemor" - denne typen bestemor er faktisk av og til til salgs på Fretex iallfall. Der er hun kanskje ikke like billig som på loppis, men på loppis er det sjelden jeg kommer fram i tide, (orker ikke stå en time i kø før åpning eller kjempe meg fram som enkelte gjør), eller det er lite å finne.

  SvarSlett
 14. Hipp hipp -kamferdrops-hurra!!
  jeg har og en del slike bestemor stoff, og er enig i at de ikke er så lette å få brukt alltid!
  gleder meg til å følge med på dette altså!

  SvarSlett
 15. KAMFER KAMFER KAMFER! Og et par kongen av Danmark...

  Så spennende altså! Jeg har sydd bukse til prinsessa av stoff fra en kjole som svigermor (som også er en bestemor) har hatt. Lyst til å se? http://nesebakken.blogspot.com/

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails